اقدامات واحدها .::. دانشکده ها
اقدامات دانشکده علوم پایه و علوم ریاضی
بهینه سازی مصرف آب در دانشکده ها
مقایسه نمودار میزان مصرف آب در دانشکده در طول ماههای مختلف سال و نمودار آمار تعداد غذای سلف سرویس دانشجویی دانشکده علوم پایه نشان میدهد که بخش زیادی از مصرف آب دانشکده مرتبط با آمار سلف میباشد.
بخش سلف سرویس دانشجویی
- مدیریت محترم امور دانشجویی میتواند با نظارت به کلیه موارد مورد نیاز مصرف آب و بازبینی نحوه مصرف برنامه بهتری برای بهینه سازی مصرف آب ارائه نمایند.
- از آنجا که برای برخی مصارف، آب چاه در نظر گرفته شده است، استفاده از آن در مواردی از جمله شستشوی کف و غیره میتواند به بهینهسازی مصرف کمک نماید.
- آب مورد استفاده در شستشوی برنج یا بسیاری مصارف دیگر، قابلیت استفاده مجدد در اموری نظیر آبیاری و ... را دارد که در حال حاضر هدر میروند. با طراحی مسیر جداگانه و در صورت لزوم پیشبینی فیلتر میتوان کمک قابل توجهی به این امر کرد.
- نصب منبع آب مجزا برای سلف سرویس که با پیگیریهای دانشکده در سال گذشته در قسمت آب سرد انجام شده ولی آب گرم هنوز تکمیل نگردیده است و نیاز به نصب کویل در موتورخانه و مراحل دیگری دارد. ضمنا این موضوع باعث قطعی آب در بعدازظهر اکثر روزها در ساختمان شهدای هستهای شده بود. میزان دبی آب ورودی دانشکده و کفایت آن نیز قابل بررسی است.
- در هنگام شستشوی ظروف، پاک کردن چربی و باقیمانده موادغذایی بوسیله دستمال یا ابر باعث استفاده کمتر مایع ظرفشویی و در نتیجه آب و انرژی خواهد شد.
- عدم استفاده از آب جوش برای یخزدایی گوشتهای منجمد، در صورت امکان از شب قبل از فریزر به یخچال منتقل شود (در حال حاضر صورت میگیرد).
- عدم استفاده از سلف و انتقال نیروهای شرکتی موجود در سلف به بخشهای دیگر در فصل تابستان
- اهمیت آموزش کارکنان در زمینه مصرف بهینه انرژی در ایام تابستان
بخش فضای سبز
در سال گذشته چاه پشت ساختمان کوشیار با پیگیری دانشکده جایگزین و احیا شد و دانشکده با داشتن چهار حلقه چاه (پشت ساختمان شهدای هستهای، محوطه جلوی انبار، پشت بوفه دانشکده و پشت ساختمان کوشیار) مشکل چندانی برای آبیاری ندارد لیکن جهت بهینهسازی و صرفهجویی در انرژی موارد ذیل مورد توجه است:
- در هیچ شرایطی آبیاری با آب شرب نباید صورت بگیرد و در موارد اضطراری اگر لازم باشد میبایست پیمانکار فضای سبز آب را با تانکر انتقال دهد.
- اصلاح روش آبیاری و جایگزینی آبیاری قطرهای
- آبیاری فضای سبز در ساعتهای صبح و شب و تغییر شیفت کاری نیروهای فضای سبز به شب کاری
- اهمیت وجین کردن به موقع علفعای هرز
- کاشت گیاهانی که مصرف آب کمتری دارند
- جایگزینی چمن مصنوعی در مجموعههای ورزشی دانشگاه به جای چمن طبیعی
- سال گذشته به منظور رفع مشکل انباشته شدن آب در زیرزمین ساختمان آزمایشگاهها، با نظارت دفتر طرحهای عمرانی دانشگاه دو حلقه چاه در دو طرف ساختمان شهدای هستهای حفر گردید و با توجه به نصب پمپ کفکش بر روی هریک از چاهها، آب به مسیرهای خروجی و فاضلاب تخلیه میگردد در صورتی که با نصب دو منبع برای این چاهکها میتوان آن را برای آبیاری ذخیره و استفاده نمود.
بخش تاسیسات
- نظارت مستمر بر سالم بودن شیرآلات و فلاش تانکها و جلوگیری از هدررفت آب
- قراردادن بطری آب در فلاش تانکها جهت صرفهجویی در مصرف آب
- حذف شیر آبهای محوطه به منظور عدم استفاده از آن در آبیاری (انجام شده است)
- لولهکشی و استفاده از آب چاهها در سرویس بهداشتی در صورت داشتن ظرفیت کافی و عدم ایجاد مشکل در آبیاری فضای سبز و حداقل استفاده نمودن
مدیریت و برنامه ریزی
- فرهنگسازی مصرف بهینه و صرفهجویی
- تشکیل Ngoها وکارگروههایی که در این جهت فعالیت دارند به ویژه در سطح دانشجویی
- استفاده از توان و ظرفیت علمی کارشناسان و تشکیل کارگروه ممیز انرژی با در اختیار قراردادن تجهیزات لازم جهت برآورد مصرف انرژی دستگاهها و بخشها، اصلاح روشها و ارائه راهکار جهت بهینهسازی مصرف انرژی و تهیه گزارش
- هدایت و جمعآوری آب خروجی کولرهای گازی جهت استفاده در برخی امور
- برنامهریزی معاونت پژوهشی در حوزه تحقیق و اجرایی کردن روشهای نوین بازیافت و تصفیه آب به ویژه تصفیه آب فاضلاب آزمایشگاهی و طراحی فاضلاب مجزا
- نصب کنتورهای فرعی برای ساختمانهای دانشگاه
- طراحی مسیرهای جداگانه تخلیه آبهایی با قابلیت استفاده مجدد و جلوگیری از ورود آنها به فاضلاب عمومی در طراحی سازههای جدید عمرانی
-
-
صرفه جویی در مصرف برق
برخی اقدامات انجام شده:
- پیگیری و توصیه به تنظیم درجه حرارت کولرهای دانشکده بر روی 24 الی 25 درجه.
- در سال گذشته ساعت فعالیت آزمایشگاههای تحقیقاتی در طول تابستان از 20 به 18 تغییر داده شد و از اساتید محترم خواسته شد بر حضور اول وقت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و دکتری در آزمایشگاههای تحقیقاتی نظارت بیشتری داشته باشند.
- مدیریت بخش کتابخانه،به ویژه در ساعات بعدازظهر که تعداد دانشجویان کمتر است، جهت تجمیع دانشجویان در اطراف یک یا دو کولر و خاموش کردنسایر کولرها.
- محدود کردن زمان باز بودن نمازخانه دانشکده و جلوگیری از روشن بودن یکسرۀ چراغها و کولرها.
- خاموش نمودن به موقع سیستم سرمایشی غیرضروری طبقات و کلاسهای دانشکده.
- توصیه به همکاران جهت خاموش نمودن روشنایی دستگاههای غیر ضروری، راهروها، آزمایشگاهها و تأسیسات دانشکده به ویژه در ساعتهای غیر اداری. در این راستا از نیروهای شیفت خدمات و حفاظت فیزیکی دانشکده نیز جهت نظارتمستمر بر این امر کمک گرفته میشود.
- نصب لامپ های سنسوری در سرویسهای بهداشتی دانشکده.
- سرویس مرتب کولرها و تأسیسات دانشکده توسط نیروهای شرکت تأسیساتی.
- تلاش جهت تعیین میزان مصرف انرژی و توان الکتریکی ساختمانها، آزمایشگاهها و دستگاههای مختلف جهت مدیریت بیشتر (در حال انجام)