حوزه فرهنگی

المپیاد سبز

برگزاری پانزدهمین المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه­ ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور به عنوان اولین المپیاد ورزشی سبز کشور نه تنها سبب معرفی دانشگاه گیلان به عنوان الگوی مدیریت سبز در میان سایر دانشگاه­ های کشور خواهد شد، بلکه منجر به ترویج این امر برای کلیه رویدادهای ورزشی کشور نیز می شود.

در این راستا برخی از برنامه ­­های مهم به شرح زیر است:

برگزاری هر رویداد ورزشی پیامدهای زیست محیطی به همراه دارد. مصرف انرژی، تولید زباله، انتشار گازهای گلخانه ای و ... از جمله ی این پیامدها می باشد. یکی از راه های کاهش این اثرات برگزاری و سازماندهی رویدادهای سبز می باشد که علاوه بر تاثیرات مثبت زیست محیطی، آثار مثبت اقتصادی و اجتماعی مثبت داشته و به عنوان یک استراتژی تاثیرگذار برای مطرح شدن و همراه کردن عموم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

  نکات مثبت برگزاری المپیاد سبز

برخی از تاثیرات مثبت برگزاری رویداد ورزشی سبز:

کاهش هزینه ها و زمان

پیشنهاد سبز:

کاهش میزان استفاده از کاغذ و جایگزین نمودن آن با اسناد الکتریکی می باشد که در هزینه و زمان مربوط به تهیه و چاپ صرفه جویی می نماید.

صرفه جویی در منابع و کاهش ضایعات

پیشنهاد سبز:

از بین بردن و یا کاهش مقدار اقلام یک­بار مصرف مانند بطری های نوشیدنی، پلاکاردها، پلاک، ظروف غذا و دستمال کاغذی و همچنین صرفـــه­ جویی در کاغذ و کاهش ضایعات فرستاده شده به دفن زباله می شود.

توسعه اقتصاد محلی

پیشنهاد سبز:

یک رویداد ورزشی سبز به رونق اقتصاد محلی افزوده و راهی عالی برای نشان دادن محصولات منطقه است. انتخاب محصولات فصلی از تامین کنندگان محلی به توسعه اجتماعی و اقتصادی جامعه کمک می کند.

تقویت نام و تصویر دانشگاه

پیشنهاد سبز:

برگزاری رویداد ورزشی سبز به دیدگاه سازمان اشاره دارد. این موضوع نشان می دهد که سازمان از اثرات زیست محیطی آگاه بوده و مایل به انجام اقدامات لازم برای یافتن گزینه های پایدار می باشد.

تشـــــویق، آموزش و ایجاد انگیزه

پیشنهاد سبز:

برگزاری یک رویداد ورزشی سبز می تواند دیگران را تشویق به اجرای این شیوه نموده و به عنوان مدلی برای دیگر سازمان ها باشد. همچنین این فرصت را فراهم می کند تا شرکت کنندگان و دیگر عوامل وابسته در مورد مزایای این رویکرد و نیاز به آن آموزش ببینند.

 

  مراحل برنامه ریزی

مراحل برنامه ریزی جهت برگزاری المپیاد فرهنگی، ورزشی سبز به شرح زیر است:

قبل از برگزاری:

- ارسال ایمیل به تمامی تامین کنندگان، سازمان دهندگان و شرکت کنندگان برای اعلام تعهد برگزاری یک رویداد ورزشی سبز و همچنین ارسال ایمیل های یادآوری.

- استفاده حداقلی از کاغذ با ثبت نام شرکت کنندگان و ارسال و دریافت مدارک به صورت الکترونیکی.

- در صورت نیاز به انجام خدمات چاپ و پرینت، تمامی پکیج ها در کاغذهای بازیافتی و به صورت دو رو انجام گیرد.

- انجام کلیه ­ی امور تبلیغاتی و غیره به صورت دیجیتالی در وب سایت و با ساخت اینفوگراف و انیمیشن یا ویدیو و ارسال به وسیله‌ی ایمیل و تبلیغات در وب سایت صورت گیرد.

- کلیه ی اطلاعات از قبیل تاریخ ها، آدرس و ... به صورت آنلاین و به روز قابل دسترسی باشد.

- در صورت استفاده از ابزار یا وسیله های خاص امکانی برای استفاده مجدد آن ها و یا بخشیدن آن ها به سازمان های دیگر در نظر گرفته شود.

- یک برنامه پاداشی مانند جایزه اخلاق سبز برای تشویق شرکت کنندگان، کارمندان و اعضای اجرا کننده به رفتار مسئولانه در نظر گرفته شود.

- از داوطلبان محلی برای حمایت از برنامه در جهت برگزاری آن استفاده گردد.

 

لوازم و جوایز شرکت کنندگان:

- بسته های خوش آمدگویی در کیسه های پارچه ای قرار گرفته و یا از مواد بازیافتی تولید شده باشند.

- در صورت استفاده از کارت اسامی (name tag)، از مواد بازیافتی استفاده شده و پس از برگزاری در صورت امکان نگهدارنده های کارت جمع آوری شده و استفاده مجدد گردیده یا بازیافت شود.

- در صورت پخش کردن هدایای تبلیغاتی از کالاهای محلی و قابل استفاده برای مدت طولانی استفاده شود.

 

در زمان برگزاری:

- برای دکور از مواد ارگانیک مانند گیاهان و گل و یا مواد قابل بازیافت استفاده گردد.

- برای تامین روشنایی از لامپ های کم مصرف استفاده گردد.

- در صورت امکان از نور طبیعی و تهویه طبیعی استفاده گردد.

- در محوطه سطل های بازیافت قرار گیرد.

- برای نمایش برنامه ها از بورد الکترونیکی استفاده شده و استفاده از بروشور و بنر حداقل و یا کاملا حذف شود.

- برای اسکان شرکت کنندگان در نزدیک محل برگزاری رویداد ورزشی اسکان داده شوند تا از حمل و نقل بی رویه جلوگیری گردد.

- اطلاعات مربوط به وسایل حمل و نقل عمومی در اختیار شرکت کنندگان قرار گیرد.

- مسیرهای پیاده روی یا دوچرخه سواری برای شرکت کنندگان برای دسترسی به امکانات مختلف تعیین و اطلاع رسانی شود.

- تعداد دقیق شرکت کنندگان و اعضا برای کاهش مقدار دورریز غذا مشخص گردد.

- برای سرو کردن غذا از ظروف قابل شستشو استفاده شده و از استفاده از ظروف یکبار مصرف خودداری شود.

- از بطری های آب معدنی پرهیز شده و آب در پارچ ها و دیگر ظروف قابل استفاده مجدد ریخته شود. بهتر است که به شرکت کنندگان پیشنهاد داده شود که قمقمه های شخصی به همراه داشته باشند.

- از مواد غذایی که در پاکت ها و بسته بندی های یک نفره عرضه می شوند اجتناب گردد و به صورت کلی از منابع محلی تامین شود.

- برای پخت غذا از مواد محلی و غذاهای محلی استفاده گردد.

- در منو از غذاهای گیاهی بیشتر استفاده گردد.

- اضافه ی غذاها به خیریه ها فرستاده شود.

- در صورتی که مجبور به استفاده از بطری و یا قوطی فلزی شدید حتما از بازیافت آن اطمینان حاصل شود.