المپیاد سبز
برگزاری پانزدهمین المپیاد فرهنگی، ورزشی دانشجویان دختر و پسر دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور به عنوان اولین المپیاد ورزشی سبز کشور نه تنها سبب معرفی دانشگاه گیلان به عنوان الگوی مدیریت سبز در میان سایر دانشگاه های کشور خواهد شد، بلکه منجر به ترویج این امر برای کلیه رویدادهای ورزشی کشور نیز می شود.
در این راستا برخی از برنامه های مهم به شرح زیر است:
برگزاری هر رویداد ورزشی پیامدهای زیست محیطی به همراه دارد. مصرف انرژی، تولید زباله، انتشار گازهای گلخانه ای و ... از جمله ی این پیامدها می باشد. یکی از راه های کاهش این اثرات برگزاری و سازماندهی رویدادهای سبز می باشد که علاوه بر تاثیرات مثبت زیست محیطی، آثار مثبت اقتصادی و اجتماعی مثبت داشته و به عنوان یک استراتژی تاثیرگذار برای مطرح شدن و همراه کردن عموم می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
نکات مثبت برگزاری المپیاد سبز |
برخی از تاثیرات مثبت برگزاری رویداد ورزشی سبز: کاهش هزینه ها و زمانپیشنهاد سبز: کاهش میزان استفاده از کاغذ و جایگزین نمودن آن با اسناد الکتریکی می باشد که در هزینه و زمان مربوط به تهیه و چاپ صرفه جویی می نماید. صرفه جویی در منابع و کاهش ضایعاتپیشنهاد سبز: از بین بردن و یا کاهش مقدار اقلام یکبار مصرف مانند بطری های نوشیدنی، پلاکاردها، پلاک، ظروف غذا و دستمال کاغذی و همچنین صرفـــه جویی در کاغذ و کاهش ضایعات فرستاده شده به دفن زباله می شود. توسعه اقتصاد محلیپیشنهاد سبز: یک رویداد ورزشی سبز به رونق اقتصاد محلی افزوده و راهی عالی برای نشان دادن محصولات منطقه است. انتخاب محصولات فصلی از تامین کنندگان محلی به توسعه اجتماعی و اقتصادی جامعه کمک می کند. تقویت نام و تصویر دانشگاهپیشنهاد سبز: برگزاری رویداد ورزشی سبز به دیدگاه سازمان اشاره دارد. این موضوع نشان می دهد که سازمان از اثرات زیست محیطی آگاه بوده و مایل به انجام اقدامات لازم برای یافتن گزینه های پایدار می باشد. تشـــــویق، آموزش و ایجاد انگیزهپیشنهاد سبز: برگزاری یک رویداد ورزشی سبز می تواند دیگران را تشویق به اجرای این شیوه نموده و به عنوان مدلی برای دیگر سازمان ها باشد. همچنین این فرصت را فراهم می کند تا شرکت کنندگان و دیگر عوامل وابسته در مورد مزایای این رویکرد و نیاز به آن آموزش ببینند.
|
مراحل برنامه ریزی |
مراحل برنامه ریزی جهت برگزاری المپیاد فرهنگی، ورزشی سبز به شرح زیر است: قبل از برگزاری:- ارسال ایمیل به تمامی تامین کنندگان، سازمان دهندگان و شرکت کنندگان برای اعلام تعهد برگزاری یک رویداد ورزشی سبز و همچنین ارسال ایمیل های یادآوری. - استفاده حداقلی از کاغذ با ثبت نام شرکت کنندگان و ارسال و دریافت مدارک به صورت الکترونیکی. - در صورت نیاز به انجام خدمات چاپ و پرینت، تمامی پکیج ها در کاغذهای بازیافتی و به صورت دو رو انجام گیرد. - انجام کلیه ی امور تبلیغاتی و غیره به صورت دیجیتالی در وب سایت و با ساخت اینفوگراف و انیمیشن یا ویدیو و ارسال به وسیلهی ایمیل و تبلیغات در وب سایت صورت گیرد. - کلیه ی اطلاعات از قبیل تاریخ ها، آدرس و ... به صورت آنلاین و به روز قابل دسترسی باشد. - در صورت استفاده از ابزار یا وسیله های خاص امکانی برای استفاده مجدد آن ها و یا بخشیدن آن ها به سازمان های دیگر در نظر گرفته شود. - یک برنامه پاداشی مانند جایزه اخلاق سبز برای تشویق شرکت کنندگان، کارمندان و اعضای اجرا کننده به رفتار مسئولانه در نظر گرفته شود. - از داوطلبان محلی برای حمایت از برنامه در جهت برگزاری آن استفاده گردد.
لوازم و جوایز شرکت کنندگان:- بسته های خوش آمدگویی در کیسه های پارچه ای قرار گرفته و یا از مواد بازیافتی تولید شده باشند. - در صورت استفاده از کارت اسامی (name tag)، از مواد بازیافتی استفاده شده و پس از برگزاری در صورت امکان نگهدارنده های کارت جمع آوری شده و استفاده مجدد گردیده یا بازیافت شود. - در صورت پخش کردن هدایای تبلیغاتی از کالاهای محلی و قابل استفاده برای مدت طولانی استفاده شود.
در زمان برگزاری:- برای دکور از مواد ارگانیک مانند گیاهان و گل و یا مواد قابل بازیافت استفاده گردد. - برای تامین روشنایی از لامپ های کم مصرف استفاده گردد. - در صورت امکان از نور طبیعی و تهویه طبیعی استفاده گردد. - در محوطه سطل های بازیافت قرار گیرد. - برای نمایش برنامه ها از بورد الکترونیکی استفاده شده و استفاده از بروشور و بنر حداقل و یا کاملا حذف شود. - برای اسکان شرکت کنندگان در نزدیک محل برگزاری رویداد ورزشی اسکان داده شوند تا از حمل و نقل بی رویه جلوگیری گردد. - اطلاعات مربوط به وسایل حمل و نقل عمومی در اختیار شرکت کنندگان قرار گیرد. - مسیرهای پیاده روی یا دوچرخه سواری برای شرکت کنندگان برای دسترسی به امکانات مختلف تعیین و اطلاع رسانی شود. - تعداد دقیق شرکت کنندگان و اعضا برای کاهش مقدار دورریز غذا مشخص گردد. - برای سرو کردن غذا از ظروف قابل شستشو استفاده شده و از استفاده از ظروف یکبار مصرف خودداری شود. - از بطری های آب معدنی پرهیز شده و آب در پارچ ها و دیگر ظروف قابل استفاده مجدد ریخته شود. بهتر است که به شرکت کنندگان پیشنهاد داده شود که قمقمه های شخصی به همراه داشته باشند. - از مواد غذایی که در پاکت ها و بسته بندی های یک نفره عرضه می شوند اجتناب گردد و به صورت کلی از منابع محلی تامین شود. - برای پخت غذا از مواد محلی و غذاهای محلی استفاده گردد. - در منو از غذاهای گیاهی بیشتر استفاده گردد. - اضافه ی غذاها به خیریه ها فرستاده شود. - در صورتی که مجبور به استفاده از بطری و یا قوطی فلزی شدید حتما از بازیافت آن اطمینان حاصل شود. |